понеделник, 7 ноември 2011 г.

Влюбена кутийка

 Тамън истериите покрай коледно-новогодишните празници са затихнали, и ето че магазините започват отново да пускат украси и да бълват подаръци и оферти - все в розово и червено и все със сърчица. И колкото и да не съм фенка на Свети Валентин, който ни в клин, ни в ръкав се намъква в българската традиция, акцентът за края на януари и началого на февруари ще са романтичните оригами, подходящи за изразяване на любовта. Все пак обаче ще ви напомня, че нямате нужда нито от празник, нито от друг повод, за да зарадвате любимия си човек с нещо мъничко и сърцато.

 Откривам валентинските оригами с една сладка кутийка със сърце на капака. Между другото, попаднах на доста най-различни кутии със сърца по тях, така че очаквайте още варианти - или като отделни публикации, или като линкове в раздел Акценти, който ще обновя тези дни.
За тази кутийка ще са ви необходими два еднакви по големина квадратни листа не особено плътна хартия, като ако искате сърцето да се откроява, е добре да използвате за капака хартия, която има различни цветове от двете страни; за долната част това не е от значение и хартията може да е едноцветна. От квадрати със страна 20 см се получава кутийка с ширина на основата и дълбочина около 5 см (4.7-4.8 см). Добре ще е накрая да използвате лепило от вътрешната страна на кутията и капака, защото се получават едни сравнително подвижни "езичета". Вие ще видите за какво става дума. Клипчето върви доста бързо, затова не го препоръчвам за начинаещи. Ако имате някакви въпроси и проблеми, пишете.
 
 

How to make an Origami Heart Box (Dec 2010) 

http://www.youtube.com/watch?v=ciFwQk6PeRk&feature=player_embedded


1 коментар:

  1. Чудесна идея за свети валентин :) Ако ми подарят такава кутийка, дори да е празна много бих се трогнала

    ОтговорИзтриване