понеделник, 7 ноември 2011 г.

Декоративни великденски зайчета

В очакване на великденските празници вероятно се чудите с каква по-нестандартна декорация да украсите дома си. За тези от вас, които обичат да майсторят, ето една идея:


Тези забавни великденски зайчета от помпони, допълнени от декоративни моркови, ще бъдат интересна част от празничната декорация. Освен че са много ефектни, те са и лесни за направа. Вижте инструкциите за това стъпка по стъпка.


Необходими материали
:

* полимерна глина (за морковите)
* памучен конец в оранжев нюанс
* черен и розов конец за бродерия
* помпони в три размера (за главата, опашката и тялото на зайчетата)
* филц в бяло, зелено и розово
* прозрачно лепило за тъкани
* ножици


Как да ги направите:

За морковите

1. Използвайте полимерна глина, за да оформите морковчетата в желаната големина. Изпечете ги според инструкциите на производителя.

2. Докато формичките изстиват, вмъкнете в горната им част по едно винтче с халка.

3. Завържете единия край на конеца към халката в горната част на моркова. Нанесете върху малък сектор от формичката лепило и започнете да увивате плътно конеца. Когато покриете с конец сектора, нанесете лепило върху съседния сектор и продължете така, докато увиете целия морков.

4. Залепете в горната част на моркова, около винтчето, няколко дълги "листенца" от зелен филц.


За зайчетата

1. Залепете двете помпончета с различен размер едно за друго, като използвате прозрачно лепило. Върху по-големия от тях залепете най-малкото помпонче, за да оформите опашката.


2. Свалете схемата за лапичките и ушичките по-долу и я оразмерете спрямо размерите на помпоните. Изрежете ги от бял и розов филц – 2 уши и 1 чифт крачета.


3. Поставете в долния край на всяко ухо по капка лепило и залепете върху помпона, играещ ролята на глава на зайчето. Ако желаете, можете да ги залепите и насочени надолу, за да оформите клепоухо зайче. Оставете лепилото да изсъхне.

4. За да оформите очичките, направете от черен конец за бродерия по 2 големи възела на желаните места. Муцунката пък оформете с помощта на малко конец в розово.

5. Залепете крачетата към долната част на най-големия помпон и оставете лепилото да изсъхне. Ако желаете, можете да залепите по едно зайче върху всяко морковче в желаната позиция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар